verslag zeevissen 2015

 

2018

 

Op zondag 21 oktober werd de Snertwedstrijd gevist op het strand van Groote Keeten. De vrijwilligers van HSV de Snoek hadden een mooi parcours uitgezet links en rechts van de opgang. Om halftien werd het startsein gegeven voor de wedstrijd. Vanaf het begin werd er gelijk vis gevangen. De een wat meer dan de ander maar aan het einde van de wedstrijd hadden alle deelnemers vis.  Na afloop van de wedstrijd gingen de deelnemers terug naar dorpshuis Kolfweid te Callantsoog voor een bord snert en de uitslag. In de zaal werd al duidelijk dat er een hoop vis was gevangen de uitrekenploeg had zijn handen er vol aan. De winnaar werd Bas Hollander met 555cm vis 2de Hans de Wit 401 cm vis en 3de Dennis Cornielje met 355 cm vis. Bij de korpsen was het nog aardig spannend zo wist team de Prutsers 14 klassementspunten bij elkaar te vissen maar ook team Snoek Handy Fish hadden 14 klassementspunten dus uiteindelijk moest het totaal aan cm de doorslag geven. 1ste team de Prutsers 14 klassementspunten 1721 cm 2de team Snoek Handy Fish 14 klassementspunten 1459 cm en 3de team bij de Vleet 28 klassementspunten 1063 cm. Niet vergeten op zondag 2 december de Sinterklaaswedstrijd op het strand van Groote Keeten. 

 

 

 

9 september

 

Vandaag de zesde competitiewedstrijd gevist op het strand van Groote Keeten. Er stond een mooi zuidwesten wind en daardoor een prachtige branding. Het is lang geleden dat we zo'n mooi zeetje hadden met een wedstrijd. Vooraf werd er al gesproken over de mooie vangsten. Naast me stond in het begin Gerard die binnen enkele minuten al een baars van 47 wist te landen. Dat geeft de burger moed. Het duurde dan ook niet lang voordat je overal vis boven water zag komen. Uiteindelijk prima visserij dus met uiteindelijke winnaar John Beun die 10 baarzen en een bot wist te vangen met een totale lengte van 3.71m, tweede Harry Timmer met 12 vissen en 3.60m,en derde vandaag met de meeste vissen 14 stuks Ron Gatowinas met 3.41m. Al met al een geslaagde visdag.

 

de wedstrijdcommissie

8 juli

 

Vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de zomer gevist te Groote Keeten met 19 deelnemers.Onverwacht goede visserij met veel bot en wat zeebaars .grootste zeebaars 55 cm gevangen door Pjotr Verder in zowat de eerste minuut
Winnaar vandaag Teun Leeuwelamp met 8 vissen 2.18 cm 2 e Harry Timmer 2.08 en derde Pjotr Verder met 1.91 cm

 

10 juni

 

Vandaag de vierde wedstrijd van de zomercompetitie gevist te Grootte Keeten. Mooi bewolkt weer met een matig noord-oosten wind. Het water was vandaag heel helder dus dan maar afwachten wat je vangt. Er werd vanaf het begin al meteen vis gevangen waaronder een paar knappe zeebaarzen. Op sommige stekken waren er zoals gewoonlijk weer enkele uitschieters bv Willem Jong wist in de eerste 2 uur al 14 botten te verschalken . Hij was vandaag ook de uiteindelijke winnaar met 3 meter  60. Nummer twee Wilco Veenstra begon ook op een mooie stek  kopstek nummer 30 hij ving er alleen maar grote bot. uiteindelijk was Wilco vandaag tweede. nummer drie was John Beun die 2.72 meter wist te vangen . Dus een mooie visdag met meer dan 40 meter vis  gevangen door 27 deelnemers. volgende wedstrijd 1 juli  dat is tevens de laatste wedstrijd voor de zomer.

De Wedstrijdcommissie

 

7 mei

Afgelopen zondag de tweede wedstrijd van de zomercompetitie gevist op het strand van Groote Keeten. De weersomstandigheden waren echt zomers met een lichte oostenwind en volop zon. De visserij was moeizaam met maar een paar vissen hier en daar .Bij ons in het vak pakte Poul Verhagen (die na langdurige afwezigheid vanwege gezondheids perikelen) een in onze ogen superbot van 35 centimeter. Dit bleek na de wedstrijd nog niet genoeg voor de grootste vis pot Jos van Stralen wist er nog een te vangen die 2 centimeter groter was . Winnaar Theo van Ewijk met 2 vissen en 62 centimeter wist tegen de strekker ook nog een gulletje te verschalken van 30 centimeter.Deze dag vielen er veel nullen Jos werd twee Harry drie . We hopen jullie weer te zien over twee weken De wedstrijdcommissie

p>

Rens de Jong nummer 3 Rob Punselie nummer 1 en Jim Sonnenschein nummer 2 En op de voorgrond de jubilerende sponsor van Handyfish Bert Schouten

17 april

Zondag 15 april was het dan zover de vijfentwintigste editie van de Handyfish wedstrijd. Bert Schouten al vijfentwintig keer de sponsor van deze wedstrijd waar vindt je dat nog ,Bert werd na de wedstrijd dan ook volkomen terecht in het zonnetje gezet door  voorzitter Ron. Dan de wedstrijd dit maal waren er 93 deelnemers vanuit het hele land tien korpsen en 43 man die individueel visten. Het weer was op de eerste 30 minuten na heerlijk dus alles zat mee . De wedstrijd commissie had het parcours ruim uitgezet dus iedereen had genoeg ruimte. Na het start sein werden al heel snel de  eerste visjes gevangen en dat bleef aardig doorgaan. Met afgaand tij werden de verschillen in tussen stekken weer duidelijk sommige mensen stonden naast de kop van de dam te vissen en andere 60 meter  daarachter omdat ze niet naar voren konden. DE visserij was niet slecht met 114 meter vis en 514 stuks zijn er toch meer dan 5 vissen gemiddeld. Er zijn zelfs alweer zeebaarzen gevangen maar het meeste wat aan de kant kwam was bot en wat schar. Winnaar vandaag werd Rob Punselie met 16 vis en 3.87 m nummer twee Jim Sonnenschein 15 vis en 3.13 m en nummer drie goed old Rens de Jong met 12 vissen en 2.83m. Bij de korpsen werd het team van Cinnetic eerste Snoek 1 tweede en het derde korps was Faunaland. Al met al een zeer geslaagde vijfentwintigste Handyfish wedstrijd.

De Wedstrijdcommissie

 

 

1 april

 

Vandaag gevist te Groote Keeten met 24 vissers. Mooi rustig weer met een paar druppels regen. We hebben gevist ten noorden van de opgang ivm met eventuele paasdrukte.

 Er was al voorgevist door diverse mensen en dat was op zich allemaal positief met heel wat botten en wat scharren. Helaas vandaag geen zonnetje en dat maakte wel wat verschil de vis lag niet voor het oprapen. In het begin was het sprokkelen en diegene die ver konden gooien vingen nog een visje. Na de wissel kwam op de meeste plaatsen wat meer vis  los en ving zowat iedereen z'n visje. De winnaar vandaag werd met 14 vissen 2.71 meter Klaas Winter met een straatlengte voor op de nummer twee John Beun .

Hoop jullie allemaal weer te zien op de Handyfish wedstrijd welke voor het vijfentwintigste  jaar wordt gehouden.

 

De wedstrijd commissie

19 Maart

Afgelopen zondag hebben we de laatste wedstrijd gevist van de Nipro Wintercompetitie. Dit gebeurde onder vergelijkbare omstandigheden als op 4 maart . Toen werd er totaal geen vis gevangen deze maal hadden ondanks de kou nog 18 man de moeite genomen om aan de wedstrijd mee te doen. Het was wederom zeer koud met een oostelijke wind kracht 5/6 en een temperatuur van -2 tot 2 graden. Ijzig koud dus en wederom waren de vangsten niet om over naar huis te schrijven. Vandaag zijn er in totaal 3 vissen gevangen winnaar met 2 vissen vandaag Anton Pfeiffer en tweede Pjotr Vedder .Later bij de prijsuitreiking bleek dat deze mannen ook goede zaken hadden gedaan voor het eindklassement. Ze haalden bijna iedereen in behalve Marcel Muntjewerf die de winnaar  is deze competitie.

Volgend jaar gaan we weer een wintercompetitie houden met zeer waarschijnlijk een andere locatie. Verder hopen we jullie allemaal te zien op 1 april dan beginnen we met de zomercompetitie te Groote Keeten inschrijven om 8 uur.

De Wedstrijdcommissie

Anton Pfeiffer nummer 3 Pjotr Vedder nummer2 en kampioen Marcel Muntjewerf

 

Zondag 4 maart

Vandaag gevist op Petten Zuid voor de derde NIPROwintercompetitie . Na een fris begin was het eigenlijk prachtig visweer een matige zuid-oosten wind en later een heus lentezonnetje die de temperatuur in Petten op een graad of negen bracht. Hoe anders was de visserij er is door 20 deelnemers 4 uur lang geprobeerd om ergens een visje vandaan te peuteren. Maar waarschijnlijk door de koude en de gure harde wind van de afgelopen week zijn de vissen naar dieper water vertrokken. Zodoende bleven er dus twintig nullen over helaas geen enkele vis. Volgende wedstrijd is op 18 maart waarna de prijsuitreiking is in het Kolfweid te Callantsoog.

de wedstrijdcommissie

Zondag 18 februari

Het was vandaag een prachtige dag om te vissen zowat geen wind en later een echt lentezonnetje. Gisteren was er al voorgevist en de berichten waren vrij positief met geregeld gulletjes en zelfs enkele maatsen . Wijting en nog een verdwaalde platvis ver weg. Hoe anders verliep het vandaag het was een zeer taaie visserij met zo af en toe een visje.De opkomst was wederom goed met 26 deelnemers. Helaas eindigde 10 man met een dikke nul . Winnaar vandaag is Harry Timmer geworden met 4 vissen en 99 cm, nummer twee Marcel Muntjewerf wist er drie te vangen en 69 cm, nummer drie was Anton Pfeiffer die met 66 cm net achter marcel eindigde. Nog het vermelden waard is de vangst van een zeebaars van Marcel Wiggers van 34 cm  die ondanks het koude weer nog bij Petten rondzwom . De grootste vis werd gevangen door Adri Bremmer een bot van 35 cm

 

de wedstrijdcommissie

Zondag 21 januari

Vandaag de eerste wedstrijd gevist van de NIPRO wintercompetitie. De berichten van de voorvissers" waren niet heel optimistisch.Zaterdag met 4 hengels slechts 2 vissen. Het weer zat dit keer wel mee prachtig visweer met het zonnetje en weinig wind. De opkomst was ook goed met 32 man/vrouw.Voor de wissel werden er vooral op de lage nummers een paar gulletjes en wat botten gevangen, verder de Noord in bleef de teller staan op 1 bot van Jaap Kossen. Uiteindelijk bleven er 18 man zonder vis en de winnaar vandaag was Adrie Bremmer die nog drie vissen wist te vangen met een lengte van 76 cm. Op de voet gevolgd door Marcel Muntjewerf met 2 vissen en 63 cm en nummer drie was Dennis van Cornielje met drie vissen en 60cm.. De grootste vis werd gevangen door Cees Ottens met een gul van 44 cm .Wij hopen eenieder 18 februari weer te zien bij Petten Zuid.

De wedstrijdcommissie


Zondag 28 mei de vierde wedstrijd in de zomercompetitie. Vandaag mooi visweer met 20 deelnemers.Gevist in het tweede en derde vak naar het noorden dit in verband met de te verwachte drukte op het strand. Op voorhand was verwacht dat er niet veel gevangen zou worden maar de wind was s'nachts om gegaan naar het zuid westen en de vangsten vielen niet tegen. Het eerste vak naar het noorden was qua visserij uiteindelijk het minste dat vak werd gewonnen door Henk Witte die met 6 vissen iedereen de baas bleef. De visserij in de volgende vakken was beter met vnl kleine bot en een enkele Baars. Winnaar vandaag was Piet Geense die het hele derde vak voor hemzelf had en 11 vissen wist te vangen van een mooi formaat. Volgende wedstrijd 18 juni weer te Groote Keeten

De wedstrijd commissie

Zondag  7 mei de derde wedstrijd in de zomercompetitie. Vandaag mooi visweer met 19 deelnemers. In het begin nog wolken maar later scheen het zonnetje lekker.

Vanaf het begin begon John  Beun met vis vangen hij was door niemand bij te houden en eindigde met 23 vissen ver boven de rest. Er was met afgaand water heus een visje te vangen maar je moest echt het diepe water weten te bereiken. Er kwamen op sommige plekken alleen botten boven water en bij John ging het vooral de eerste twee uur om Scharren. Kees Timmer was  deze wedstrijd tweede hij wist ook de eerste twee uur de meeste vis te vangen naast John de tweede helft viel hij stil.John was deze wedstrijd helemaal de spekkoper want hij wist samen met Leo Onderwater ook de grootste vis nog te vangen beide  een bot van 36 centimeter . Volgende wedstrijd 28 mei weer te Groote Keeten

De wedstrijd commissie

Zondag 16 april de tweede wedstrijd in de zomercompetitie. Vandaag gevist te Groote Keeten met 14 vissers . Htet weer viel alles mee de vooruitzichten waren toch wel iets meer wind maar nu was het prachtig vis weer met een mooi zeetje.In het begin werd er voor de opgang nog wel een visje gevangen maar naar de zuid was het allemaal heel moeizaam. Het tweede vak naar rechts en degene die meer tegen de zuidkant van de dam stonden die konden de hele periode een visje vangen.Uiteindelijk was Gerard Oltmans veruit de beste hij stond op de goede plek maar je moet ze dan ook nog kunnen vangen hij is geeindigd met 2.47 meter. De grootste vis is gevangen door Ron die een mooie zeebaars wist te verschalken van 43 cm. De volgende wedstrijd is op 7 mei ook weer te Groote Keeten.

De Wedstrijdcommissie

De drie vakwinnaars

 

 

Zondag 9 April is de jaarlijkse Handyfish wedstrijd weer gevist . Er waren dit jaar 80 deelnemers en er was ons mooi weer beloofd. Dat hebben we dan ook gehad weinig wind een hele vlakke zee met net nog een heel klein kabbeltje op de voor vele verre bank.De voorvissers wisten al dat er wel vis gevangen zou worden en dat klopte ook al waren de verschillen weer heel groot tussen de stekken. Het kon zomaar wezen dat je aan de noordkant van een pier de hele wedstrijd van de voet van de dam moest vissen en dan stonden je mede vissers aan de zuidkant 70meter voor je naast de kop van de dam.De meeste vis is dan ook gevangen door diegenen die de schar konden bereiken.uiteindelijk kwamen er 625 vissen boven water met een totale lengte van 133 meter.De winnaar vandaag was Klaas Winter in vak B van het Vercelli team die 28 vissen wist te vangen met en lengte van 5.79 meter.Tweede was John Beun uit vak C met 27 vissen en een lengte van 5.65 meter en derde van het Bij nacht en ontij team Walther v/d woude die in vak A 19 vissen wist te vangen met een lengte van 4.84 meter. Bij de korpsen was de eerste plek met groot gemak voor het Spro team die 18 wedstrijdpunten wisten te vergaren. De tweede plek ging naar het Nipro team met 27 wedstrijdpunten en de derde plek was voor Engelhart Hengelsport die met 29 punten net zoveel punten hadden als Rik Hengelsport maar hogere plekken in de vakken scoorden. Rest mij om de meetploegen te bedanken en natuurlijk onze sponsor Bert Schouten van Handyfish.

De wedstrijdcommissie

Winterkoning 2017 Gerard Oltmans

 

Zondag 20 maart

Zondag 20 maart hebben we de vierde en laatste wedstrijd in de NIPRO wintercompetitie gevist. We hebben deze competitie aardig wat pech gehad door het weer . Van de vier wedstrijden was de eerste eigenlijk het best qua weer de laatste drie zijn gevist tijdens windkracht 6 en nog eenmaal met een laag sneeuw ook.Door ziek en zeer ,werk en het weer viel de opkomst ook niet helemaal mee. Er zijn gemiddeld net geen 20 vissers geweest. De vangsten waren dit jaar ook beduidend minder dan 2016.Er is dit jaar 21.6 meter vis gevangen over 4 wedstrijden vorig jaar op het strand van Hargen kwamen we tot net geen 54 meter. Bij deze laatste wedstrijd te Petten zuid hadden we 15 deelnemers die de storm moesten trotseren. Na de eerste worp wist iedereen meteen hoe het ervoor stond: zwaar ankeren anders lag je binnen een paar minuten weer op het strand. Er werden in het begin ook maar heel weinig vissen gevangen. Maar op de hoge nummers konden de mensen die de afstand konden halen af en toe een vis laten meten. Later in de wedstrijd kwam er op de eerste 3 nummers na overal wel een visje boven water. Vandaag eindigde Gerard Oltmans als eerste met 8 vissen nummer 2 Tom v/d Pol en drie Harrie Timmer. Gerard deed hiermee goede zaken want met dit resultaat wist hij zich op de laatste dag nog te verzekeren van de eerste plek overall. De volledige uitslag staat elders op deze site. Volgende week de eerste wedstrijd voor de zomercompetitie te Groote Keeten inschrijven nog 1 keer 9.00 uur . En heren vergeet u niet op te geven voor de Handyfish wedstrijd van 9 april ook te Groote Keeten.

De wedstrijd commissie

Zondag 26 februari

Zondag 26 februari de derde wedstrijd in de NIPRO wintercompetitie. Vandaag gevist te Petten met 19 vissers die ondanks de matige weersomstandigheden waren komen opdagen.De eerste aanblik toen we over de duinen kwamen vanochtend was schokkend het water stond slechts 60 meter van het duin . Dus we stonden in feite op het strand te vissen. Dit kwam ook de visserij niet ten goede er kwam maar mondjesmaat een vis boven water. Drie man wisten er uiteindelijk twee te vangen waarvan Jos van Stralen veruit de meeste centimeters had. Jos wist nog een zeebaars te verschalken van 44 centimeters die hij volgens mij netjes heeft teruggezet dit leverde hem wel de kanjerpot op. Over drie weken alweer de laatste winterwedstrijd met de prijsuitreiking in Kolfweid te Callantsoog we hopen jullie dan allemaal weer te zien.

De Wedstrijdcommissie

23 februari

Algeheel kampioen 2017 Gerard Oltmans

 

De trotse nummer 3 van de witvis competitie Piet Breet

 

Bertus en Hennie van Wendel worden door de voorzitter in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet bij HSV De Snoek

 

Jaarverslag secretaris H.S.V. De Snoek seizoen 2016.

Net als andere jaren heeft het bestuur met de commissies een aantal keren vergaderd (totaal 5 maal) waarbij diverse zaken aan de orde kwamen. Competitie: Witviscompetitie: Er werden zes wedstrijden in competitieverband gehouden waarvan 3 in de W. Meer en 3 in het Noord- Hollands kanaal. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Douglas Hulst aan de Oeversevaart met 5500 gram, de daarop volgende 3 wedstrijden was Douglas Hulst ook de overige vissers de baas. De opkomst bij de witwedstrijden (gemiddeld 5 deelnemers) bij zeer matige vangsten afgelopen jaar (enkele grote brasems) was de 4e competitiewedstrijd in het Noord Hollands- Kanaal een uitschieter. Wintercompetitie Er werden 4 wintercompetitiewedstrijden gehouden op het strand van Hargen aan Zee. Door de slechte verwachte weersomstandigheden werd de 3e wedstrijd op 21 februari verplaatst naar latere datum. De uiteindelijke winnaar was Tom van de Pol met 3 punten (756 cm vis over de drie tellende wedstrijden.)

Zeecompetitie: Dit jaar 8 wedstrijden bij de Zee- competitie, daarvan telde er 6 voor de einduitslag. Van de 2 competitie wedstrijden die aan de aan de bierdijk waren gepland is alleen de 1e daar vervist mede door het vele aanwezige groen tijdens de wedstrijd en slechte vangst werd besloten om de 2e geplande wedstrijd aan de Bierdijk op het strand van Groote Keeten te vissen. De vangsten op het strand waren dit jaar goed te noemen, grote botten en wat kleine zeebaars. Handy Fish wedstrijd: Op zondag 24 april 74 deelnemers aan de waterkant om de jaarlijkse Handy Fish wedstrijd te vissen, dit jaar was het de 23e keer en dat deze wedstrijd in samenwerking met H.S.V. de Snoek werd gehouden. Door de harde Noordwestelijke wind en lage temperatuur (slechts 5 graden) hadden een aantal vissers af bericht gedaan, 10 vissers bleven uiteindelijk visloos. Voornamelijk botten werden er gevangen waarvan een respectabel aantal boven de 30 cm. Na afloop van de wedstrijd werd er verzameld in de Kantine van “Sporthal de Brug” in Den Helder voor de uitslag en gezellig samenzijn. Totaal winnaar Jurgen van Rijswijk vak B met 254 cm (10 vissen) , 2e Nico Mooij vak C met 167 cm (6 vissen), 3e Sjaak van der Bliek vak A 161cm . Bij de korpsen was het Rik Hengelsport met 588 cm 1e , 2e Team Bij de Vleet met 414 cm en 3e Team Pfeiffer met 360cm. Verloting van de molen beschikbaar gesteld door Handy Fish ging dit keer naar René van de Haag

Federatie wedstrijd Dit jaar stond de federatiewedstrijden in het teken van de selectie NK individueel. Voor Rayon Noord werd de wedstrijd met 85 deelnemers op 16 april gehouden op het strand van Wijk aan Zee Onder slechte omstandigheden, combinatie van sterke stroming, opkomend water en schuim wisten uiteindelijk 15 leden zich te plaatsen voor het NK individueel welke gehouden zal worden op 17 september aan de Friese zeedijk te Roptazijl. Federatie Kampioen bij de korpsen werd het 3e korps van H.S.V. de Snoek bestaande uit: E. van Wendel L. Onderwater, G. Oltmans, P. Verhagen en Rens de Jong.

Selectie, NK en TC boot: Van onze vereniging hadden zich 3 leden ingeschreven voor de selectie boot welke uit 2 wedstrijden bestaat, zowel de 1e wedstrijd als de 2e werden gehouden op de Noordzee vanuit Scheveningen De eerste wedstrijd vond plaats op 3 april en de 2e op 17 april, Pim Troost plaatste zich als enig lid van H.S.V. de Snoek voor het NK Boot. . NK boot en TC boot Bij het NK boot viste Pim Troost zich met een 5e plaats aan stuurboord voor de Top competitie boot waar hij uiteindelijk met 26 punten een 6e plaats behaalde over de 3 TC wedstrijden ( voor afvaardiging internationale wedstrijden ( Meerlanden Boot, gehouden in België (25-28 mei))

KKS Baars: HSV de Snoek organiseerde op 19 juni de 1e wedstrijd van een serie van 2 wedstrijden. `s morgens vroeg (6.00 uur) werd een perfect parcours van 5 stekken uitgezet in de Grote sloot aan de Keinsmerweg. 17 deelnemers waaronder 5 korpsen begaven zich naar de waterkant. 1e werd G. de Wind van HSV de Eendracht met 46 stuks, de beste visser van HSV de Snoek was Rens de Jong 6e met 20 stuks, ook het korps van HSV de Snoek bestaande uit P. Breet, K Kleijer en R.de Jong behaalde een fraaie 2e plaatst

Zomeravond-bootwedstrijden: Vorig jaar werden er door tegenvallende deelname en slechte vangsten 2 zomeravondwedstrijden gehouden, dit jaar sloten we af met drie zomeravondwedstrijden. Bij de eerste wedstrijd op 17 juni werden met 21 deelnemers verschillende grote botten gevangen en ook enkele palingen kwamen aan boord. De 2e wedstrijd met 17 deelnemers waren de vangsten beduidend minder, zelf werd er nog verkast maar dat mocht niet baten. 3e en laatste zomervondbootwedstrijd werd er redelijk goed gevangen, voornamelijk paling.

Snertwedstrijd: Op 9 oktober was het weer zover: “de Snertwedstrijd”, 59 deelnemers waaronder 9 korpsen begonnen uitstekend weer aan de wedstrijd, in het eerste halfuur van de wedstrijd werden er overal zeebaarzen gevangen van rond de 30 cm en toen viel het stil bij de meeste vissers, diegene die nog enkele baars of een bot kon vangen onder de kant waren spekkoper.. Na afloop van de wedstrijd werden de vissers en controleurs verwelkomd niet zoals de afgelopen jaren in sporthal “De Brug” maar nu in het Dorpshuis Kolfweid “ te Callantsoog waar voor het eerst de prijsuitreiking en het snert eten zou plaatsvinden. 1e en winnaar werd Willem Jong vak B met 15 stuks (300cm) , 2e Gert Jan van der Voort uit vak C met 9 stuks (274 cm) en 3e Tom van de Pol vak A met 10 stuks ( 267 cm) Bij de korpsen werd 1e het 2e korps van HSV de Snoek ( Harry - en Cees Timmer, Aad Slotemaker, Rob Zandvliet en Piet Geense) met 16 wedstrijdpunten NK kustvissen (individueel).

Op 29 september werd in Friesland aan de dijk bij Roptazijl het “ Open NK kust individueel” gehouden Bij zeer goede weersomstandigheden (vrijwel geen wind) begonnen 94 deelnemers voor het eerst gehouden kampioenschap. Al gauw bleek dat de hoofdmoot van de vangsten uit zeebaars zou bestaan, hierdoor was het erg plekkerig, richting Harlingen vingen ze met regelmaat zeebaars terwijl ze aan de andere zijde van het parcours moesten doen met het vangen van een botje en een verdwaalde paling. Winnaar en NK kampioen Arjan Marijs van HSV Reimerswaal in vak A 23 stuks goed voor 705 cm. 2e Corné Westerlaken van HSV De Zeebaars met 461cm (18ex) vak B en 3e Dirk Westdorp HSV De Zeebaars pakte het brons met 261cm (10 ex) vak C. Wilco Keur van HSV de Snoek haalde met 13 stuks (365 cm) een fraaie 3e plaats in zijn vak.

Jeugdwedstrijden: Jeugdwedstrijden werden er dit jaar niet gehouden bij onze vereniging. Het plan was om de jeugdwedstrijden samen met onze zustervereniging HSV Wieringen dit jaar te organiseren, helaas door communicatie zijn de wedstrijd datums niet doorgegeven. NK, Junioren (T.C.) Bij het NK kustvissen junioren op 28 mei had 1 deelnemer van onze vereniging ingeschreven er werd gevist op het strand van de zeven golven (Domburg). Op dit NK haalde Stephan Houweling een fraaie 3e plaats door 10 vissen te vangen met een totaal lengte van 261 cm.. Bij de TC welke over 2 wedstrijden gaat voor plaatsing voor het WK (Frankrijk 2017) kon Stephan zich niet meten met de overige deelnemers.

PKC PKC (Penn Korps Competitie) is van het jaar in plaats gekomen voor de topcompetitie. Deze competitie gaat over 5 wedstrijden waarbij de 2 beste teams worden afgevaardigd naar het WK Teams. Uit de individuele deelnemers wordt de nationale selectie gekozen. Bij de PKC deden 30 Teams mee. Tom van de Pol vist namens HSV de Snoek mee als individueel op het WK Heren in Afrika (4-11 nov.) in Langebaan. Klaas winter lid van onze vereniging vissend in het Team van de Watergeus eindigde na 5 wedstrijddagen op de 1e plaats.(nationale selectie) tevens werd hij met zijn Team de Watergeus 1e en gaat met zijn Team naar het WK Teams welke gehouden wordt in Frankrijk (13-20 mei)

Sint-Nicolaaswedstrijd Zondag 26 november werd de jaarlijkse Sint- Nicolaas wedstrijd weer vervist, dit is 1 van de 3 grote wedstrijden die HSV de Snoek elk jaar in samenwerking met Nipro Hengelsport organiseert. Deze hengelsportzaak van Richard Pronk had weer voor drie prachtige zee-hengels gezorgd en diverse. Er deden dit jaar een record aantal deelnemers (100 stuks) waarvan 14 korpsen mee. Het was een prachtige dag, weinig wind, maar erg veel vuil (haar) in het water wat op je lijn verzamelde, het vissen op afstand was hierdoor niet makkelijk. Er werd tijdens de wedstrijd plaatselijk zeer goed gevangen voornamelijk kleine wijting, maar ook bot. Willem Jong ving een mooie zeebaars. Na de wedstrijd gingen we naar het dorpshuis “Kolfweid” waar Sint Nicolaas zonder hulp van zijn Pieten (die elders werkzaamheden hadden) een paar deelnemers naar voren werden geroepen voor een attentie, naderhand reikte onze voorzitter Ron Gatowinas de prijzen uit aan de winnende deelnemers, 1e Bert Heukels vak C met 55 stuks ( 1052cm) , 2e Bas Hollander, vak B, 53 stuks (952 cm) en 3e Harry Timmer, vak A, 40 stuks (722 cm) Bij de korpsen won het Eagle Team 16 punten totaal, 2e werd het korps van Nipro Hengelsport 26 punten, 3e Rik Hengelsport 36 klassement punten.

Kerst-koppelwedstrijd Op zondag 11 december deden een 26 leden mee met de jaarlijkse kerstkoppel wedstrijd voor leden, er werd dit keer gevist vanaf het strand van Petten ter hoogte van de opslag het Hoogheemraadschap. werd er toch een visje werd gevangen, voornamelijk wijting en een enkele bot. Harry Timmer dregde nog een zeenaald op Na 3 uur vissen klonk het eindsignaal. In de dorpshuis “Kolfweid” werd iedereen een kop koffie aangeboden en een heerlijk stuk krentenbrood waar tussentijds de koppels geloot werden. Voor de uiteindelijke prijsuitreiking zette onze voorzitter “Ron Gatowinas” een aantal echtgenotes die afgelopen verenigingsjaar zich verdienstelijk hadden gemaakt voor de vereniging in het zonnetje en bedankte hun voor hun bewezen diensten met een cadeaubon. Winnaar kerstkoppel was Harry Timmer met 231 cm Het winnende koppel van de koppelwedstrijd was Harry Timmer met Gerard Oltmans 251 cm, 2e Cees Ottens met Ab Tot 212 cm, 3e. Paul Verhagen met Bertus van Wendel 213 cm en 4e Ron Gatowinas met Bram Kooij 155 cm zij kozen voor de kalkoen, Na de uitreiking van de prijzen was er de prijsuitreiking van de zomer competitie zee eerste drie vissers. Winnaar dit jaar was: Gerard Oltmans met 20 wedstrijdpunten (940cm), 2e Ab Tot 34 wedstrijdpunten (784 cm), 3e Paul Verhagen 43 wedstrijdpunten (691cm). De grootste vis die dit jaar gevangen werd bij de zomercompetitie-zee was een paling van 63 cm door Klaas Winter. Onze voorzitter, medebestuurders en commissies: Dank zij de steun van onze voorzitter, medebestuursleden en commissies staat onze vereniging te boek als een vereniging die achter hun leden staat, veel organisatorische kracht bezit, nationaal als internationaal goed mee kan komen in het teken van de wedstrijdvisserij. Ik wens een iedereen veel plezier dit jaar bij het beoefenen van deze sport toe.

Met vriendelijke groet,

C. Ottens, secretaris H.S.V. De Snoek. Voorzitter R. Gatowinas secretaris C. Ottens

Zondag12 februari

Zondag 12 februari de tweede wedstrijd in de NIPRO wintercompetitie. Vandaag onder zeer winterse omstandigheden de tweede wedstrijd gevist voor de wintercompetitie. Vooraf hadden we al heel wat afzeggingen vnl vanwege het weer . Uiteindelijk kwamen er toch nog 18 man naar  Petten. De vooruitzichten waren niet al te best bij het voorvissen zaterdag werd er eigenlijk niets gevangen. Tijdens de wedstrijd bleek al gauw dat het een heel taai dagje zou worden met heel af een toe een visje. Vincent van Wendel was de enige die vandaag een bot wist te vangen van een mooi formaat nl 35 cm wat hem meteen de kanjerpot opleverde en de tweede plek. Eerste plek vandaag voor Leo Onderwater  met twee vissen en 38 cm. Hopen dat het de volgende keer beter is mannen

De Wedstrijdcommissie

Zondag 22 januari Afgelopen zondag zijn we weer begonnen met de NIPRO wintercompetitie. We vissen de wintercompetitie 4 wedstrijden op het strand van Petten ter hoogte van Zuid Petten. Het was echt prachtig weer windstil en de temperatuur begon met min 5 en eindigde met 4 graden. De zee was dankzij de rustige week nagenoeg vlak dus nu alleen nog proberen een visje te vangen. Er waren zondag 23 deelnemers die ondanks de kou kwamen opdagen. De verwachting was dat het heel moeilijk zou worden om een visje te vangen. Uiteindelijk viel de vangst toch wel mee met 36 vissen, dit waren voornamelijk scharren en ook nog wat bot. De winnaar met 4 vissen werd Rens de Jong die al zijn vissen bij de buren vandaan wist te trekken tweede op 4 centimeter met ook 4 vissen Gerard Oltmans en derde Hans de Wit. We hopen jullie allemaal weer te zien op 12 februari. De Wedstrijdcommissie

2016

dinsdag 22 december Kerstkoppel wedstrijd 2016

Winnaar zomercompetitie 2016 Gerard Oltmans

 

Nummer 2 zomercompetitie 2016 Ab Tot

 

Nummer 3 zomercompetitie 2016 Poul Verhagen

 

Winnende koppel Harry Timmer en Gerard Oltmans

 

2e Koppel Cees Ottens Ab Tot

 

3e koppel Poul Verhagen en Bertus van Wendel

 

>

prijzentafel kerst 2016

 

 

 

 

Zondag 11 december is de jaarlijkse kerstkoppel wedstrijd weer gevist . Dit maal voor de eerste keer op het strand van Petten waar we het komende jaar ook de NIPRO  wintercompetitie gaan vissen.Het was prima weer met een west zuidwesten wind kracht 4/5. Het water mooi "dik"en een goede branding. Vooraf werd er al gespeculeerd dat het niet zo eenvoudig zou zijn om een vis te verschalken . Om half tien gooiden de 26 vissers hun onderlijnen in het water en bleek al snel dat het inderdaad niet eenvoudig was om de vis te vinden. Op de lage nummers moest je toch echt wel een beetje kunnen gooien om wat te vangen.Het waren voornamelijk botjes en wijtingen die gevangen zijn er is ook nog een meun en wat zeebaars gevangen en Harry wist nog een zeenaald op te dreggen van 13 cm. . In totaal 67 vissen met 26 man.

Hoog overleg

 

Na de wedstrijd zijn we afgereisd  naar de Kolfweid te Callantsoog waar traditiegetrouw een mooi Kerstbrood klaar stond .Terwijl de wedstrijdcommissie zich met de uitslag van de kerstkoppel bezig hielden werd Hennie door de voorzitter nog even in het zonnetje gezet voor alles wat ze op de achtergrond voor de vereniging heeft betekend het afgelopen jaar . De uitslag van de koppelwedstrijd is als volgt:

1e Harry Timmer 2.31m en Gerard Oltmans  o.20m

2e Cees Ottens 1.25m en Ab Tot 0.87m

3e Poul Verhagen 1.84m enBertus van Wendel 0.28m

4e Ron Gatowinas 0.85m en Bram Kooij 0.70m

5e Marcel Muntjewerf 1.54m en Rens de Jong 0m

6e Teun Leeuwekamp 1.09m en Willem Jong 0.29m

7e John Beun 1.08 m en Andre de Ruiter 0.18m

8e Tom v/d Pol  0.93 m en Hans de Wit 0 m

9e Kees Timmer 0.49 m en Peter van Toledo 0m

10e Anton Pfeiffer 0.48 m en Theo van Ewijk 0 m

11e Aad Slotenmaker 0.42 m en Piet Geense 0 m

12e Frans Bos 0 m en Dennis Cornielje 0m

13e Gerrit Bruin 0m en Jos van Stralen 0m

Verder is de uitslag van de zomercompetitie bekend gemaakt :

1e   Gerard Oltmans  met 20 wedstrijdpunten en 9.40 m vis

2e   Ab Tot met 34 wedstrijdpunten en 7.84 m vis

3e   Poul Verhagen  met 43 wedstrijdpunten en 6.91 m vis

De volledige uitslag van de competitie staat elders op deze site.

Rest mij nog een ieder hele fijne feestdagen toe te wensen en wij hopen iedereen weer te zien op 22 januari bij de eerste NIPRO wintercompetitie wedstrijd op het strand van Petten.

 De Wedstrijd commissie

 

De Sint Nicolaas wedstrijd 2016

Eerste korps Team Eagle

1e Prijs Bert Heukels van het Eagle team

 

2e Prijs Bas Hollander van het Nipro team

3e prijs Harry Timmer van het Snoek2 team

 

Sint Nicolaas met Paul Blanken

 

 

29 november

 Afgelopen zondag 27 november hebben we de jaarlijkse Sint Nicolaas wedstrijd gevist te Groote Keeten. De omstandigheden waren dit jaar in vergelijking met andere jaren fantastisch. We hadden meer dan 100 deelnemers en dat is een hele tijd geleden dat we zoveel mensen naar het strand kregen.Er was de hele week door verschillende mensen voorgevist en de berichten waren allemaal positief over de aantallen vis die we konden vangen . Er werd gestart om half tien en van mijn plek zag ik na 5 minuten al een mooie baars op de kant komen gevangen door Willem Jong.Bij mij in de buurt was het de eerste 30 minuten toch nog vrij rustig en daarna kwamen ook de eerste visjes op de kant mijn buurman met een mooie bot en ik begon met twee wijtinkjes op grote afstand. Dit was al voorspelt door de mannen die deze week hadden voorgevist als je ver kunt gooien kun je bij de wijting komen . Het werd uiteindelijk dan ook een niet te vergeten wedstrijd dag met meer vis dan we ooit hebben gevangen van het strand.  Er is in totaal meer dan 204 meter vis gevangen waarvan de meeste wijting. Een dag om niet te vergeten dus met 100 man 972 vissen.Het was natuurlijk ook weer plekkerig  waar je normaal voor de opgang altijd vis vang zat nu veel minder , de vis was ook niet voor iedereen te bereiken je moest ver kunnen gooien maar dan ook niet te ver van de bank staan anders kwam je er nog niet. Zelf kon ik het gelukkig dit keer wel bereiken en werd winnaar in het A vak . Algeheel winnaar is Bert Heukels van het Eagle team geworden met 10.52 meter en 55 vissen in het C vak hij bleef Gerard Oltmans net 1 vis voor en 60 centimeter. Tweede overall Bas Hollander van het Nipro  team met 53 vissen en 9.82 meter. Derde Harry Timmer 40 vissen en 7.22 meter.Er was dus een hoop werk voor de meetploegen wij bedanken deze mensen dan ook hartelijk voor hun inzet.Na de wedstrijd kwam Sint Nicolaas ook nog even naar de Kolfweid om een paar mensen naar voren te laten komen.De wedstrijd bij de korpsen is gewonnen door het Eagle team met 14 wedstrijdpunten klasse  gevist mannen. Tweede bij de korpsen was het Nipro team met 26 wedstrijdpunten en derde het korps van Rik met 38 wedstrijdpunten. De gehele uitslag is elders op deze site te vinden. Al met al een prachtige wedstrijd met een hele mooie prijzen tafel verzorgd door NIPRO HENGELSPORT , bedankt en tot de Kerstkoppelwedstrijd.

De wedstrijdcommissie

 

13 november

Vandaag alweer de laatste competitie wedstrijd gevist op het strand te Groote Keeten. Met 24 deelnemers en de goede omstandigheden . Ondanks matige vooruitzichten van de mensen die voorgevist hadden en de koude oostenwind afgelopen week werd er toch hier en daar een visje gevangen. Ik hoorde dat Ab Tot zelfs in een haal drie zeebaarzen wist binnen te takelen dit zal niet gauw nog een keer  gebeuren  Ab. De winnaar vandaag,John Beun wist 9 vissen te vangen met in totaal 2.33 meter hiermee bleef hij Poul Verhage met 31 centimeter voor, gefeliciteerd mannen.De rest van de uitslag wordt tijdens de kerstkoppel wedstrijd bekend gemaakt . Volgende wedstrijd de Sint Nicolaas wedstrijd op 27 november geeft u allen op.

De wedstrijdcommissie

De Snert wedstrijd 2016

Eerste korps Snoek 2

2ekorps Hendrik Molenvliet van YZZV 1

 

Ron en Bertus met de verloting

De overall winnaar Willem Jong met de andere twee vakwinnaars Gertjan v/d Voort en Tom v/d Pol

 

 

10 oktober

 

Zondag 9 Oktober was de jaarlijkse Snertwedstrijd te Groote Keeten . Deze wedstrijd wordt door de Snoek georganiseerd in samenwerking met Hengelsport Heerhugowaard in de altijd drukke maand oktober. Het weer was echt prachtig maar op voorhand waren de voorspellingen van de vissers niet echt positief.
Dit mede doordat er de dag ervoor door een deel van de vissers was gevist in Katwijk waar erg veel vuil aanwezig was en weinig vis was te vangen. Daarom nu na een week oostenwind moest er nog maar afgewacht worden wat de dag zou brengen. Na het startsignaal werd het echter snel duidelijk dat het hier anders was ik had amper mijn hengel neergezet toen ik 3 plekken verder al een knappe baars op de kant zag komen. Het zat dus weer heel anders als gedacht werd door de kenners oostenwind met bijna geen branding maar evengoed zeebaars, dit ging nog een goede 3 kwartier door tot het wat stil viel. Er zijn volgens mij het eerste uur zeker bij mij in het begin van het A vak de meeste vissen gevangen. Later toen er ook verder gegooid werd bleek er van vuil gelukkig ook geen sprake en het de laatste  anderhalf uur kwam er  weer wat vis naar boven. Het eindresultaat was prachtig 3 vak winnaars die meer dan 2 meter vijftig weten te vangen dat zijn toch mooie berichten.Uiteindelijk werd Willem Jong overall winnaar met 3 meter in vak B Gertjan van der Voort 2e met 2 meter 74 en 3e Tom van der Pol in het A vak met 2 meter67. Bij de korpsen bleek het ook ongemeen spannend  De winnaar was bekend dat is De Snoek 2 geworden met 16 wedstrijdpunten maar voor  de tweede plaats waren er twee gegadigden met beiden 18 wedstrijdpunten , het korps van Nipro en het Korps YZZV 1 beiden hadden ook dezelfde hoeveelheid vissen gevangen waarna de centimeters uitslag moesten bieden deze strijd werd gewonnen door YZZV 1 die 6 centimeter meer wisten te vangen dan Nipro op een totaal van 7.44 meter.Verder was het de eerste keer dat er gebruik gemaakt werd van onze nieuwe locatie  Kolfweid  te Callantsoog , dit tot volle tevredenheid van iedereen en werd er traditie getrouw natuurlijk snert gegeten. Verder eigenlijk 1 minpuntje deze dag er is bij de prijsuitreiking een fout in geslopen bij het optellen en werd Frans Bos de 15e plek ontnomen dit wordt met de Sint Nicolaas wedstrijd rechtgezet Frans.

De wedstrijdcommissie

18 september

Vandaag gevist op het strand te Groote Keeten. Op de dag na het Nederlands Kampioenschap weer een competitiewedstrijd op het strand. Er waren vandaag 21 deelnemers en de omstandigheden waren heerlijk. De visserij was heel verschillend achterin het parcours werd voor de wissel al aardig gevangen in het midden wat minder en het beginvak was ook wat plekkerig . Er kwamen vandaag toch heel wat vissen boven water. De winnaar vandaag, Gerard Oltmans deed goede zaken door Peter van Toledo met 2 centimeter voor te blijven hij versterkte hiermee zijn leidende positie. De rest van de uitslag is elders op deze site te vinden . Volgende wedstrijd is 9 oktober dit is de Snertwedstrijd geeft u allen op.

De wedstrijdcommissie

21 augustus

Vandaag is er gevist op de Bierdijk. De omstandigheden waren vooral de eerste twee bar slecht met enorme hoeveelheden regen en het wad zelf dat vol met "flap"lag.Er werd ook niet veel gevangen er waren uiteindelijk maar 9 vissers die een visje wisten te vangen .Al snel werd echter duidelijk dat Ab Tot dit potje ging winnen hij had al 10 vissen voor de wissel en na de wissel wist hij er nog 4 bij te vangen. Klasse gevist Ab het verschil met de nummer twee Gerard Oltmans waren 7 vissen. Na de wedstrijd is ter plekke besloten dat we de volgende wedstrijd op het strand te Groote Keeten gaan vissen en dan maar hopen dat er daar een visje zit tot 18 september allemaal

De wedstrijdcommissie

19 juni

Vandaag onder mooie omstandigheden de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie gevist te Groote Keeten. Het was op het eerste gezicht vandaag een mooi zeetje met een prima branding. Het viel vooralsnog niet mee om er een  vis te verschalken in het eerste vak was het op Aad na ook maar matig . Aad wist er nog 5 visjes uit te halen . Het tweede vak was iets beter . Na de wissel zijn er niet zoveel meer bijgekomen en moest iedereen voornamelijk vuil plukken . Verder wist Klaas nog een paling van 68 centimeter te vangen. Dit was de laatste wedstrijd voor de zomer we gaan 21 augustus weer beginnen op de Bierdijk en we hopen jullie dan allemaal weer te zien.

De wedstrijdcommissie

5 juni

Vandaag de vierde competitiewedstrijd gevist onder zowat zomerse temperaturen. Er is gevist van hoog naar laag met een mooie branding voor de kust. Vanwege eventuele badgasten was het parcours een stuk naar het zuiden verplaatst.Voor wat ik kon zien is er eigenlijk vanaf de start vis boven water gekomen. Het waren vandaag voornamelijk weer bot en zeebaars wat de klok sloeg Ab wist  een zeebaars van 47 centimeter te verschalken. Totaal is er meer als 30 meter vis gevangen door 20 vissers een mooi resultaat dus. Winnaar vandaag was Klaas Winter die 13 vissen wist te vangen met een totaal van 334 centimeters. Nog 1 wedstrijd voor de zomer vanaf het strand van Groote Keeten . We hopen jullie allemaal te zien op 19 juni. De wedstrijdcommissie

5 mei

zondag hebben we de tweede zomercompetitie wedstrijd gevist op het strand van Groote Keeten . Er waren vandaag 23 deelnemers die zowat allemaal een vis gevangen hebben en dit allemaal onder prachtige omstandigheden. We visten dit keer van laag naar hoog en er werd vanaf het begin al vis gevangen.Rob scoorde in de eerste helft al 5 vissen en Leo naast me pakte er naast de dam ook 5.Uiteindelijk wist Rob er 8 te vangen en werd daarmee dag winnaar .Tweede was Gerard Oltmans die nog een mooie baars wist te verschalken van 47 centimeter.

Gerard met zeebaars

Volgende competitie wedstrijd is op 22 mei om 8 uur inschrijven, we hopen jullie dan weer te zien.

De Wedstrijdcommissie

De Handyfish wedstrijd 2016

Eerste korps Rik Hengelsport

2ekorps Bij de Vleet

 

3e Korps team Pfeiffer

 

De 3 vakwinnaars Jurgen van Rijswijk Nico Mooij en Sjaak v/d Bliek

 

De overall winnaar Jurgen van Rijswijk

 

 

Zondag 24 April is de jaarlijkse Handyfish wedstrijd wedstrijd weer gevist . De vooruitzichten voor zondag waren op voorhand ronduit slecht.Harde noordwesten wind met buien en dat bij een temperatuur van 5 graden . Bij het uitzetten van het de plaatsen stond het water zowat nog tegen het duin waardoor de strekkers absoluut niet te zien waren. Dit resulteerde helaas in het feit dat sommige vissers recht voor een strekker stonden onze excuses daarvoor maar de omstandigheden waren nu eenmaal niet beter. Uiteindelijk na wat afzeggingen hebben we gevist met 73 mensen. We hebben gevist van hoog naar laag water en het was weer traditioneel plekkerig met de stekken. Bijvoorbeeld de mensen van C1 tot C8 wisten slechts 1 vis te vangen en van plek B40 tot B51 kwamen er 55 vissen boven water. Hieruit blijkt dat de verschillen groot waren. Totaal zijn er deze zondag 199 vissen gevangen met een lengte van zowat 49 meter.Uiteindelijk wist de winnaar Jurgen van Rijswijk uit vak B 10 vissen te vangen met een lengte van 2.54 meter klasse gevist Jurgen proficiat.De 2e vakwinnaar uit vak C was Nico Mooij met 6 vissen en 1.67 meter hiermee bleef hij de derde vakwinnaar Sjaak v/d Bliek 6 centimeter voor.Bij de korpsen werd het team van Rik Hengelsport glansrijk eerste met een totaal van 19 wedstrijdpunten tweede werd het alom gevreesde team Bij de Vleet met 27 wedsrijdpunten en derde was team Pfeiffer met 30 wedstrijdpunten.De algehele uitslag staat elders op deze site.Rest mij om de meetploegen te bedanken en natuurlijk onze sponsor Bert Schouten van Handyfish.

De wedstrijdcommissie

Zondag 20 Maart.

Vandaag hebben we de eerste zomercompetitie wedstrijd gevist op het strand van Groote Keeten . Er waren vandaag 22 deelnemers die zowat allemaal een vis gevangen hebben. Het bleek vandaag op veel plekken een hele taaie visserij. Sommige vissers wisten toch heel ver weg een aardig aantal scharren te verschalken . Bij de wissel was al duidelijk dat Tom van de Pol weer goede zaken had gedaan met al 8 vissen op de voet gevolgd door John en Teun. Na de wissel wist Tom er nog 2 bij te vangen en werd met 10 vissen vandaag de welverdiende winnaar . Hij wist 2 meter 6 te vangen tweede was John Beun die uiteindelijk maar 6 centimeter minder had . De volledige uitslag staat elders op de site. Volgende competitie wedstrijd is op 1 mei dan beginnen we weer 1 uur eerder, we hopen jullie dan weer te zien.

De Wedstrijdcommissie

Zondag 6 Maart

 

hebben we de laatste wintercompetitie van 2016 gevist op Petten. Het was op voorhand nog spannend in de bovenste regionen met 5 man binnen de 14 punten van elkaar na aftrek van de hoogste wedstrijd qua punten.Dit was aan de onderkant hetzelfde waar ongeveer drie man aan het strijden waren voor de poedelprijs deze werd gegeven aan diegene die in vier wedstrijden het meeste aantal wedstrijdpunten had en daarna het minste aantel centimeters vis. Het parcours lag er prachtig bij en Cees Ottens die naast me stond pakte al heel snel twee zeebaarsjes. Dus die deed nog volop mee voor de eerste prijs. Een stukje verder op het parcours stond Tom van de Pol die na drie wedstrijden bovenaan stond in de competitie Wij konden van onze stek zien dat Tom ook op de vis zat. Verder werd er vooral de eerste twee uur overal wel een visje gevangen. Na de wissel moest er al gauw naar achter gelopen worden omdat het water heel snel opkwam.Uiteindelijk werd Tom ook deze wedstrijd eerste en mag hij zich met het best mogelijke resultaat van 3 wedstrijd punten Winterkampioen noemen van de Niprowintercompetitie. Rest mij nog te zeggen dat wij Nipro als sponsor hartelijke danken voor zijn steun en Nw9 hartelijk danken voor het gebruik van de trekker op het Pettemer strand.Winnaar van de poedelprijs was inderdaad een spannende maar onze voorzitter Ron wist deze prijs in de wacht te slepen voor de neus van Aad door 3 centimeter minder te vangen . Dit keer was de prijsuitreiking bij Moritz  in Petten en kregen we van iedereen die aanwezig was het groene licht om het volgend jaar op dezelfde manier te organiseren waaruit blijkt dat we op de goede weg zijn. De gehele uitslag is elders op de site te vinden.

De nummers een twee en drie Tom Cees en Andre gefeliciteerd mannen!!

Wij hopen jullie allemaal te zien op 26 maart bij de eerste zomerwedstrijd te Groote Keeten.

De wedstrijdcommissie

 

D

Zondag 28 februari.

Vandaag hebben we de derde wintercompetitie wedstrijd gevist op Hargen. Dit in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden onder prachtige omstandigheden.We waren vandaag met 22 vissers die van hoog naar laag water moesten vissen . Dit bracht nogal grote verschillen met zich mee. Werd er in het begin mondjesmaat een visje gevangen later kwamen er vele vissen omhoog op de hoge nummers alwaar men goede 60 meter verder naar voren op zandbank kon vissen. Dit resulteerde uiteindelijk in de volgende uitslag nummer 1 Tom van der Pol met 3 m 74cm klasse Tom je wist in de laatste 2 uur toch 15 vissen te vangen en daarmee Rens te verslaan. Rens nummer twee met 3m 21cm. De rest van de uitslag is elders op de site te vinden. Volgende week eenmalig op het strand van Petten verzamelen bij Dijk te Kijk om 9 uur.

De Wedstrijdcommissie

Zondag10 januari.

Vandaag hebben we de eerste wintercompetitie wedstrijd  gevist op Hargen. We hebben dit jaar een iets andere opzet waarbij de prijzen na de competitie pas verdeeld worden. Het heet vanaf nu de NIPRO wintercompetitie omdat we Richard Pronk van Nipro hengelsport bereid hebben gevonden om deze competitie te sponsoren. De eerste wedstrijd vandaag hebben we gevist met 24 deelnemers onder niet de meest ideale omstandigheden er stond een  windkracht 6 a 7. De zee viel mij nog wel mee er kon goed gevist worden . De vangsten kwamen vooral van de hoge nummers in het noorden bij de lage nummers was het echt sprokkelen . Vandaag werd  Cees Ottens eerste met 9 vissen en Bas Hollander tweede met 8 vissen voor de rest van de uitslag moet je elders op deze site zijn . We hopen jullie 7 februari weer te zien.

De Wedstrijdcommissie

dinsdag 22 december Kerstkoppel wedstrijd 2015

Dagwinnaar Bram Kooij

Winnende koppel Bram Kooij en Ab Tot

 

Winnaar zomer competitie Theo van Ewijk

 

Tweede van de Zomer competitie Ab Tot

 

Derde van de Zomer competitie Rens de Jong

 

 

Zondag 20 december is de jaarlijkse kerstkoppel wedstrijd weer gevist . Dit maal voor de eerste keer op het strand van Hargen waar we het komende jaar ook de wintercompetitie gaan vissen. De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds voor deze zondag . Dat bleek ook wel want vooral in het eerste deel van de wedstrijd  waaide het nog behoorlijk gelukkig luwde de wind naar het einde van de wedstrijd. De temperatuur was prima voor de tijd van het jaar en dat bleek ook wel uit de vangsten er werden voornamelijk wijting bot en zeebaars gevangen . Dus zomer en wintervis door elkaar.

Jellie snijdt het kerstbrood aan

 

De vangsten waren niet slecht er zijn deze zondag totaal 93 vissen gevangen met 23 deelnemers , maar je kan nog zo je best doen uiteindelijk bepaalt het lot ( Hennie van Wendel) met wie je gekoppeld wordt.UIteraard na de wedstrijd naar De Brug waar een heerlijk kerstbrood klaar stond .Terwijl de wedstrijdcommissie zich met de uitslag van de kerstkoppel bezig hielden werden Hennie en Jellie door de voorzitter nog even in het zonnetje gezet voor alles wat ze op de achtergrond voor de vereniging hebben betekend het afgelopen jaar. De uitslag van de koppelwedstrijd is als volgt:

1e    Bram Kooij en Ab Tot                                      3 meter 49

2e    Andre de Ruiter en Tom v/d Pol                      2.96

3e    Aad Slotemaker en Ron Gatowinas                  2.69

4e    Teun Leeuwekamp en Piet Geensw                  2.48

5e    Marcel Wiggers   en Willem Jong                      2.45

6e    Jan Tinus Jeensma  en Leo Onderwater           2.32

7e    Rens de Jong en Peter van Toledo                  1.48

8e    Hans de Wit en Harry Timmer                          1.35

9e    Cees Ottens  en Poul Verhagen                       1.23

10e  Anton Pfeiffer                                                 0.93

11e  Bertus van Wendel en Theo  van Ewijk             0.76

12e  Frans Bos en Jos van Stralen                            0.25

Na de uitreiking van de prijzen was er de prijsuitreiking van de zomer competitie deze bleek erg spannend de eerste drie vissers verschilden onderling maar maar 1 punt. Winnaar dit jaar was:

Theo van Ewijk  met 18 wedstrijdpunten

tweede Ab Tot   19 wedstrijdpunten

derde Rens de Jong  20 wedstrijd punten

De volledige uitslag van de competitie staat elders op deze site

 

 

De stille krachten achter een vereniging

Kanjerkoning 2015 Aad Slotemaker

Rest mij een ieder hele prettige feestdagen toe te wensen en we hopen u allemaal weer te zien op 10 januari om 9 uur inschrijven in Hargen.

De wedstrijdcommissie

dinsdag 23 november Sint Nicolaas wedstrijd 2015

nummer 3 Leo Onderwater 2 Rene v/d Haag 1 Andre de Ruyter

Bas Hollander van het winnende Korps YZZV 1

 

Rob Zwart van het tweede korps Bij nacht en ontij

 

Anton Pfeiffer van het derde korps Pfeiffer

 

 

Zondag 22 november is de jaarlijkse Sint Nicolaaswedstrijd gevist.Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door HSV De Snoek in samenwerking met Nipro Hengelsport.

De prijzen tafel

 

De hoeveelheid deelnemers viel dit jaar wel wat tegen dit mede door de slechte weersvoorspelling.Er waren de dag voor de wedstrijd toch nog heel wat afberichten. Uiteindelijk kwamen er 50 deelnemers naar De Groote Keeten. Op het strand werd al snel duidelijk dat de weersvoorspelling het bij het rechte eind had. Voor de buien uit trok de wind aan tot beaufort 7 om dan tussen de buien door weer te luwen naar een beaufort 4/5. Het viel dus niet helemaal mee . Zo ook de visserij in bepaalde vakken kwam er wel een visje boven water maar andere gedeeltes van het parcours viel het niet mee.Na de telling kwam Andre de Ruyter uit vakA als algemeen winnaar uit de bus met 133 centimeters en 4 vissen . De nummer 2 dit jaar is Rene v/d Haag uit vak B met 6 vissen en 125 centimeters. Beide vakwinnaars visten in het korps van YZZV 1. Derde was dit jaar Leo Onderwater van het korps Bij de Vleet uit vak C met 5 vissen en 121 centimeters. Bij de Korpsen was er een overduidelijke winnaar nl YZZV 1 die met 2 vakwinnaars en 11 wedstrijdpunten een totaal van 4 meter zestig wisten te vangen . De tweede en derde plek werden verdeelt door team pfeiffer en het team Bij nacht en ontij die allebei 21 wedstrijd punten vergaarden bij nacht en ontij wist echter met 331 centimeter 20 centimeter meer te vangen en werd dus tweede.Al met al was het een geslaagde (koude)dag en langs deze weg wil ik met name de meetploeg bedanken voor hun inzet want ik geef het je te doen met dat weer.

Pils en sterke verhalen horen er natuurlijk ook bij

De wedstrijdcommissie

Zondag 18 oktober.

Vandaag hebben we de 8e zomerwedstrijd gehouden op het strand van Julianadorp bij paal 6. Door andere bezigheden van een aantal vaste deelnemers waren we deze morgen met 13 deelnemers. Het was niet koud, maar het motregende de hele dag, Het gaat dan wel niet hard maar je word er uiteindelijk toch drijfnat van. Rond half tien gingen de onderlijnen te water en hoewel de vangst verwachtingen niet hoog waren kwamen er toch regelmatig een visjes naar boven. Uiteindelijk werden er toch zo’n 62 vissen gevangen waarvan het merendeel letterlijk dikke botten waren. De grootste( maar liefst 44 cm) werd gevangen door Rob Zandvliet. Ook werden er een aantal kleine zeebaarsjes gevangen. Jammer genoeg kon slechts 1 man geen visje verschalken. Hans de Wit heeft echt alles geprobeerd maar het lukte niet. Zou het getal 13 dan toch?? (13 vissers, 13e plaats) Nee daar geloof ik niet in. Rond twee uur hebben we de prijs uitreiking op de parkeerplaats gedaan en ondanks het weer was het toch weer een gezellige dag. Iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid, zijn medewerking en graag tot de volgende keer.

De Wedstrijdcommissie

maandag 12 oktober Snertwedstrijd

nummer 1 uit vak A B C

Korps winnaar De Egmonden

 

 

Zondag 11 oktober werd de jaarlijkse snertwedstrijd gevist.Er waren dit jaar ondanks de zeer volle oktobermaand toch nog 53 vissers richting Groote Keeten afgereisd. Er is gevist van hoog naar laag water bij een oosten wind beaufort 4 a 5 wat wel wat fris is. De verwachtingen waren op voorhand vanwege de ongunstige wind niet erg hoog gespannen.Dat bleek ook uiteindelijk tijdens de wedstrijd het was echt zoeken en peuteren om een visje te verschalken.Totaal zijn er deze dag 66 vissen gevangen door 29 vissers. Er bleven dus 24 vissers op 0 centimeter staan. Vak B was wat betreft de vangsten het beste vak met in totaal 671 centimeter en vakwinnaar Pjotr Vedder ( Ja de hoofdsponsor) die 8 vissen wist te vangen met in totaal 1 meter 64. Hierna kwam Vak A met 453 centimeter en vakwinnaar Marcel Blenk met 1 meter 30. Laatste Vak C met 398 centimeter en vakwinnaar Jan Oltmans met 76 centimeter.Hieruit blijkt wel dat de vis niet voor het opraken lag. Verder is te vermelden dat Bram Kooij een zeer bijzondere vangst deed door tegelijkertijd een zeeforel en een horsmakreel te haken . Ik weet niet of dit ooit eerder is gebeurd van het strand. Verder heeft de wedstrijdcommissie de regels betreffende het korps klassement wat omgegooid dit op veler verzoek.We vissen individueel in 3 vakken en hebben daarnaast virtueel 5 vakken die het korps klassement bepalen dit alles is op de uitslag elders op deze site te vinden.

uitslag berekenen toch niet zo eenvoudig met nieuwe programma

De wedstrijdcommissie

Zondag 13 september.

Vandaag gevist op de Bierdijk met prachtige omstandigheden voor de vissers helaas niet voor de visvangsten. De vis liet het vandaag met een oostenwindje en geen golfslag afweten . Uiteindelijk waren er nog 7 mensen die een visje wisten te verschalken en 12 mensen met een dikke nul. Winnaar vandaag met drie vissen good old Rens de Jong die toch altijd z'n visje wel weet te vangen nummer twee Theo van Ewijk met twee spieringen. Dit was het voor de Bierdijk in 2015 volgende competitiewedstrijd 18 oktober bij paal 6 Julianadorp en natuurlijk 11 oktober de Snertwedstrijd bij Groote Keeten.

De Wedstrijdcommissie

Zondag 23 augustus.

Vandaag de eerste van twee wedstrijden aan de Bierdijk. Vooraf aan de wedstrijd waren verschillende mensen al bezig met het bedenken van een alternatieve plek om te vissen , dit naar aanleiding van de weersverwachting van een zuidoosten wind windkracht 5. Er is eerst afgewacht totdat iedereen aanwezig was en na een inspectie van een andere lokatie 1 kilometer verder werd al snel besloten aldaar de wedstrijd te beginnen. Afgezien van de pittige wind was het prachtig weer met in het water wel de nodige "flap"maar er was goed te vissen. Er zijn vandaag zelfs 3 palingen gevangen de grootste door Hans de Wit met 48 centimeters. Over het hele parcours werd uiteindelijk wel een visje gevangen maar 1 man stak daar echt boven uit en dit maal was dat Ab Tot die met 12 vissen 1.38 meter wist te vangen . De volgende competitierond is wederom aan de Bierdijk op 13 september we zullen ons nog even beraden over de start tijd ivm het getijde.

De Wedstrijdcommissie

De Wedstrijdcommissie.Zondag 5 juli.

Vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de zomer. Onder prachtige omstandigheden werd er vandaag gevist op het strand van Groote Keeten met in totaal 18 deelnemers. Het was de vraag of er uberhaubt wat gevangen zou worden aangezien er deze week gemeld werd dat er woensdag op Camperduin met 40 man niets boven water kwam. Maar er werd ondanks de mooie omstandigheden toch we een visje verschalkt. De winnaar vandaag werd Klaas Winter die 6 botten en nog 2 zeebaarsjes wist te vangen bij elkaar 1 meter 75, klasse Klaas. Hij werd gevolgd door good old Theo van Ewijk die 6 botten en 1 meter 30 wist te vangen . De volgende competitie ronde is aan de Bierdijk te Den Oever op 23 augustus.

De Wedstrijdcommissie.

Zondag7 juni.

Vandaag prachtige omstandigheden om te vissen . We hadden 18 deelnemers in Groote Keeten voor de derde zomercompetitie wedstrijd. De vangsten vielen niet echt mee vandaag slechts op een paar stekken werd een visje gevangen voor de wissel vooral de lage steknummers . Jos van Stralen die het de hele competitie al goed doet wist echter op z'n eerste stek al 5 botten te verschalken gevolgd door een man of vier met 4 vissen. Uiteindelijk wist Jos de wedstrijd te winnen met het kleinst mogelijk verschil . De meeste vissen werden vandaag gevangen door Rens de Jong 9 vissen en 1.82 m en Jos werd de winnaar met 8 vissen en 1.83m. De Wedstrijdcommissie.

Vandaag zondag3 mei De tweede competitiewedstrijd te Groote Keeten. Er waren vandaag 24 deelnemers en het weer werkte aardig mee. Iedereen wilde alvast een beetje oefenen voor de voorselectie aankomende zaterdag. Voor de pauze was het een taaie visserij op misschien 3 nummers na. Jos van Stralen bv. wist al meer dan 2 meter te vangen op z'n eerste stek Na de wissel kwamen er meer vissen boven voornamelijk de mensen die ver konden gooien en bovendien de mensen die ver op de bank konden vissen . Ver weg waren het vnl scharren in het begin vnl bot. De winnaar vandaag was Bas Hollander met 3 meter 86 en 20 vissen . Zaterdag de voorselectie veel geluk mannen. De Wedstrijdcommissie.

Handyfish 2015

Bert bij de prijzentafel

>

Met overmacht kampioen Dennis gefeliciteerd!

>

De drie Vakwinnaars>

Het Eerste korps Nipro>

Het tweede korps YZZV 1>

Het derde korps De Snoek2

Zondag 12 april heeft HSV De Snoek weer de jaarlijkse Handyfishwedstrijd gevist.Er waren dit jaar 77 deelnemers naar Groote Keeten gekomen van wie er 55 in een korps zaten. Het weer was eigenlijk prima met een mooi hobbelig zeetje voor je neus dus de verwachtiging waren op voorhand hoog gespannen. Zoals altijd waren de verschillen tussen de vakken onderling erg groot maar ook in de vakken zelf zat het verschil soms in 20 of 40 meter. Uiteindelijk moesten er 10 vissers het strand verlaten met een nul.Ook het vuil bleek op sommige plekken een probleem als men iets verder wilde vissen . Al met al werd er over de hele linie een aardig visje gevangen met hier en daar echte uitschieters. Het B vak was over het geheel het vak waar de meeste centimeters vandaan kwamen nl 23.20meter ,gevolgd door het C vak met 20.94 meter en in het A vak werd totaal 10.37meter gevangen.Na afloop in Sporthal "De Brug"werd na de gebruikelijke verloting aangevangen met de prijsuitreiking. Bert Schouten van Handy fish had wederom voor een prachtige prijzentafel gezorgd.De Kampioen kwam dit jaar uit vak C Dennis Cornielje van het Niproteam wist hier 16 vissen te vangen met een totale lengte van 4.55 meter. Klasse Gevist Dennis .De andere twee vakwinnaars zijn Leen van Os van YZZV1 met 8vissen en 2.12 meter in vak B en tenslotte in vak A Rene v/d Haag met 6 vissen en 1.55meter. Bij de Korpsen werd het Niproteam mede door de goede prestatie van Dennis eerste met 6.51 meter tweede bij de korpsen YZZV1 met 5.73 meter en derde De Snoek2 met 4.55meter.Na de prijsuitreiking was er nog een verloting onder alle aanwezige vissers van een mooie molen beschikbaar gesteld door Bert de jongste deelnemer mocht een kaart uit de stapel trekken en de gelukkige was dit keer Derck Bremmer. Ik denk dat we mogen spreken van een geslaagde dag

De gelukkige winnaar van de molen

Jan v/d Bildt met zijn prijs

 

De Wedstrijdcommissie

 

Zondag 8 maart de derde en alweer laatste wintercompetitie wedstrijd te Julianadorp. Er waren zondag 20 deelnemers naar Julianadorp gekomen. Het weer was prima. Helaas stond het water bij aanvang van de wedstrijd nog vrij hoog en zakte het erg langzaam. In het begin werd er weinig vis gevangen. Later dat het water iets meer gezakt was werd het iets beter .Er stond een mooi zeetje en je kan al merken dat het water weer iets warmer wordt. Waren er de eerste twee wedstrijden nog flink wat nullen vandaag waren dat er nog maar drie. De uitslag dit maal 30 vissen met 20 man en 3 nullen . Eerste deze wedstrijd was Jaap Kossen met 3 vissen en 85 centimeter hij heeft hier maar 2 uur voor gevist want hij had nog andere verplichtingen klasse Jaap! . De Wedstrijdcommissie.

 

Zondag 25 januari de eerste competitie wedstrijd te Julianadorp. Er waren zondag 24 deelnemers naar Julianadorp gekomen. Het weer was gezien de tijd van het jaar prima. Helaas stond het water bij aanvang van de wedstrijd nog vrij hoog en zakte het erg langzaam. In het begin werd er weinig vis gevangen. Later dat het water iets meer gezakt was werd het iets beter en konden sommige cracks er zelfs twee vangen . De uitslag dit maal 18 vissen met 24 man en 12 nullen . Eerste deze wedstrijd was Hans de Wit met 2 vissen en 52 hele centimeters. De Wedstrijdcommissie.

 

Zondag 22 februari

Vandaag de tweede ronde van de wintercompetitie bij paal 6. De vooruitzichten waren deze week niet echt best, er zou een aardig windje komen tot windkracht 8. Gelukkig schoof het slechte weer naar mate de week vorderde steeds meer op naar zondag avond.Dus het weer was prima op zee was een mooi kabbeltje nu alleen nog wat visjes vangen . Dit viel niet mee vooral voor de wissel werd bar weinig gevangen met 4 vissen, na de wissel en bij iets lager water werd er door de 20 deelnemers iets meer gevangen met als resultaat dat 12 vissers van de nul raakten . Er waren zelfs 3 man met twee vissen de nummer 1 wist echter met 1 grote bot van 40 centimeter de eerste prijs te verschalken Tom gefeliciteerd. We hopen jullie op 8 maart weer te zien voor de laatste winterwedstrijd. De Wedstrijdcommissie